KABA

Koncert Karlovačkog komornog orkestra u Šancu – biseri i najljepše arije, dueti i uvertire iz opera Mozarta, Rossinija, Puccinija, Verdija i Mascagnija

Karlovački komorni orkestar, koji čine učenici, studenti i nastavnici Glazbene škole Karlovac, održat će koncert na otvorenom te proslaviti 35 godina svog postojanja. Svojim muziciranjem pružaju neprocjenjivu umjetničku blagodat koju svojim sugrađanima mogu pružiti samo pojedine sredine, a grad Karlovac je jedna od njih.

Ove godine na programu su biseri i najljepše arije, dueti i uvertire iz opera Mozarta, Rossinija, Puccinija, Verdija i Mascagnija.

Na koncertu će nastupiti članovi Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac uz eminentne karlovačke operne soliste Luciju Jelušić i Ivana Šimatovića te Filipa Filipovića, jednog od najboljih hrvatskih mladih tenora.

Koncert će se održati pod dirigentskom palicom maestra Vetona Marevcija, mladog perspektivnog dirigenta, bivšeg učenika Glazbene škole Karlovac, koji se u svojoj biografiji može pohvaliti značajnim angažmanima, a uz njih već nekoliko godina uspješno vodi i karlovački orkestar.

Glazbena škola Karlovac svake godine u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto organizira koncertni spektakl na otvorenom, a ove godine spektakl očekujte u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. u 21 sat na Košarkaškom igralištu Šanac.