KABA

Koncert i izložba The Mith – Priča, pjesme, tajne

U predivnom ambijentu Starog grada Dubovca, a inspirirano istom pričom iz staroslavenske mitologije o nesretnoj ljubavi večeras je na Starom gradu Dubovac otvorena izložba i održan koncert The Mith, Priča, pjesme, tajne u izvedbi Tice, Singrlica i benda. Tica (Danijela Jurac) uz prateći bend u sastavu Mario Igrec i Sergej Žerajić (gitare), Bernard Mihalić (bas gitara), Tomislav Jozić (klavijature), Goran Štrbac (bubnjevi) i Singrlice (Danijela Kikić Dakić, Jelena Zorko, Iva Pinjušić Koletić, Rea Ivanic, Mirjana Orsag, Katarina Ratkaj, Mihaela Ruklić) izveli su glazbu inspiriranu praslavenskom mitologijom na malo drugačiji način. Aranžmane za glazbu pripremio je Tomislav Jozić, a jednu skladbu je aranžirao i Mario Igrec.

Izložba govori o djevojci Mari i Ivanu koji su se zaljubili. Bog Veles odvodi Ivana u podzemlje i odgaja kao vlastita sina. Nakon što je Ivan odrastao, podzemlje mu je dosadilo, izlazi na površinu gdje susreće Maru i zaljubljuje se u nju. Nažalost, njihova ljubav nema sretan završetak jer je Ivan osim Mare ljubio i druge žene što Maru ražalosti i šalje braću da ga ubiju. U zimu Ivan biva ubijen i ponovno odlazi u podzemlje. Mara ga nikada nije uspjela pridobiti, ali svojom zloćom i ljubomorom biva pretvorena u babu Jagu.

Za vrijeme koncerta bilo je moguće kupiti glazbeni CD s pjesmama koje su se izvodile te knjižicu s pričom koja je inspirirala cijeli program.