Karlovačka športska zajednica od danas je bogatija za kombi vozilo, vrijedno 257.000 kuna. Kupljeno je uz pomoć Grada, Karlovačke županije i Hrvatskog olimpijskog odbora, a predsjednik KŠZ Željko Šančić, preuzimajući kombi, kazao je da će ga koristiti sportski klubovi, članovi Zajednice.

– Ovo kombi  vozilo će doprinjeti sigurnosti putnika, ali i uštedi na održavanju i servisiranju, te pomoći u unapređenju preduvjeta za rad u KŠZ-u. Obzirom da dobivamo novo, moći ćemo rashodovati jedno starije od 12 godina, izjavio je Šančić i dodao da način na koji je kupljen ovaj kombi pokazuje da kroz suradnju i zajedništvo možemo činiti dobra djela i privući sredstva i materijalna dobra u Karlovac i županiju.

KŠZ je od Hrvatskog olimpijskog odbora dobila 70.000 kuna, Karlovačke županije 50.000 kuna, dok je Grad dao 130.000 kuna. Po riječima predsjednika županijske Zajednice športova Želimira Feitla, ovo je 9. kombi u Karlovačkoj županiji sufinanciran po programu HOO, ZŠKŽ i gradova, a 4. u Karlovcu.

– Sredstva HOO od 70.000 kuna i Karlovačke županije od 50.000 fiksirana su od 2014., kada smo krenuli, a kombije smo nekad kupovali po 150.000 – 160.000 kuna; danas koštaju 250.000 – 260.000 kuna. Apeliram na HOO i Županiju da ovaj naš dio se malo poveća kako bi gradovi mogli lakše sufinancirati, dodati iznose koji nedostaju, poručio je Feitl.

Grad Karlovac je za ovaj kombi izdvojio najviše, a gradonačelnik Damir Mandić kazao je da se Grad, u stvari, „nadovezao“ na inicijalna sredstva HOO i ZŠKŽ.

– I prethodnih godina i ovim kombijem naš cilj je osigurati kvalitetan i, ono jako važno, siguran prijevoz našim sportašima, pogotovo kada se kombiji koriste za mlađe uzraste naših sportaša, rekao je Mandić i dodao da su u rebalansu osigurana dodatna sredstva za prijevoz klubovima u ekipnim sportovima, onima koji ne mogu na natjecanja i sl. kombijima.