Čemu pakirati kofere kada možete ostati doma? Čemu na more kad je tu Korana!
Temperature su se ovih dana već samouvjereno šetale iznad znojnih 30 stupnjeva. Poznato Foginovo vrvi dječjom vikom, znatiželjnim strancima i domaćim licima u potrazi za adekvatnim osvježenjem.

Ja sam ovdje jer zato što mi se sviđa. Karlovac je jedan predivan grad i volim se u njemu kupati, ovdje sam odrastao, lijepo mi je i obožavam ga. Voda je ujutro hladna, ali inače je preko cijelog dana topla.  Najviše se volim kupati i skakati. – rekao je osnovnoškolac na praznicima


Uživam, napokon ima malo vjetra, bilo je jako vruće zadnjih dana, tako da, evo, kao da je more, ali nije. Došla sam s bebom, došli smo jer voli zrak, a nije prevruće jer smo ispod hlada. Volim doći. Super je i sigurno je, nema problema, ima dubljih i plićih dijelova, za mlađu i stariju djecu, tako da je ovdje sve dobro. – izjavila je mještanka

– Išli smo na vjenčanje u Zabok, pa smo slučajno zaletjeli se ovdje i oduševljeni smo viđenim. Ovo je top! Mislimo se priseliti, oduševljeni smo. Pogotovo je za djecu, imam dva mala dječaka i gledamo kako je odlično, rekao je gost iz Splita kojega smo potom upitali može li rijeka zamijeniti more. Nikad, ali možda ponekad! Drugi osjećaj je, ali je predivno. Stvarno ovo što imate morate cijeniti. Ludilo je.

No ništa od ljepote ovoga kupališta nije slučajno. Za ovu oazu lješkarenja i rekreacije Karlovčani se brinu već generacijama, a ta tradicija još će dugo ostati živa, ako je suditi po zvonkom smijehu najmlađih koji se ovih dana gusto nakuplja iznad opuštajućih i bistrih talasanja lijepe, zelene Korane.

Tags: