Sve više turista u Slunju: Najviše traže skrivene prirodne ljepote, kutke koji nisu svima poznati

U Slunju je zabilježeno povećanje broja dolazaka i noćenja gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Radi se o porastu od oko 86 posto dolazaka i 76 posto noćenja. Tome svakako doprinosi i završen projekt Vodene tajne Slunja.

– Mjesečno od 5 do 10 tisuća posjetitelja dođe u Rastoke. Svi posjetitelji sada mogu obići Rastoke kružno. Na tu šetnicu se dalje nastavljaju i šetnice uz rijeku Slunjčicu i Koranu tako da gosti mogu birati žele li pratiti rijeku Slunjčicu do izvora. Tko god odabere ovu stazu može pratiti tok rijeke Slunjčice. Staza uz rijeku Koranu prolazi kroz šumu, tu gosti mogu uživati u raznolikosti biljnog svijeta, opisala je nova direktorica Turističke zajednice Grada Slunja Jasmina Mrkonja.

Festival psihodelične glazbe u Primišlju ovog bi ljeta mogao dovesti 5 tisuća gostiju. Gosti koji dođu u Slunj najviše traže skrivene prirodne ljepote, kutke koji nisu svima poznati.

Ovog ljeta mnogi će uživati u različitim kulturnim manifestacijama. Tako se u Slunju već 41 godinu zaredom održava manifestacija Koranski susreti. Radi se o igrama na vodi te zabavi uz glazbu koje će se održati 16. srpnja. Dobro je već poznata i utrka Rastoke Trail koja nas očekuje 24. srpnja. Radi se o utrci koju organizira Atletski klub Plitvice. Moto susreti održat će se 29. do 31. srpnja, a Dan grada Slunja proslavit će se 6. kolovoza. Dan kasnije bit će organiziran Izložbeni korzo u Rastokama gdje će se predstaviti lokalni opg-ovi i poduzetnici. Svi posjetitelji u Slunju će ovog ljeta moći uživati i u kinu na otvorenom na rijeci Korani, bit će tu i večer poezije, za svakog po nešto.

Cijeli program može se pronaći OVDJE.