Grad Jastrebarsko ukupno ima 33 projekta sufinancirana sredstvima Europske unije, trenutno ih provodi deset, ističe Zvonimir Novosel gradonačelnik Jastrebarskog. Jedan od njih je i Izgradnja prometnica S3-S4-T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac u Jastrebarskom  u vrijednosti skoro 13 milijuna kuna, a sredstva su povučena iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna površina koridora izgrađene prometne i komunalne infrastrukture bit će 15.076,00 m².

Novoizgrađena prometnica dovršena je krajem svibnja, a prije nekoliko dana uspješno je prošla tehnički pregled. Predviđena je bila izgradnja 760 metara prometnica sa svom potrebnom infrastrukturom vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, te elektroenergetskih i  kabelskih instalacija.

Damir Tomljenović zamjenik župana Zagrebačke županije zahvalio se svima koji su bili uključeni u proces izgradnje nove prometnice

Realizacijom predmetnog projekta otvara se pristup neiskorištenom zemljištu i povećava stupanj aktivacije površine namijenjene za obavljanje poduzetničkih aktivnosti, te će se tako izravno doprinijeti stvaranju povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća te unaprjeđenje poduzetničkih aktivnosti na području Urbane aglomeracije Zagreb. Projekt je proveden u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije Republike Hrvatske 2014/2020.