Temeljni ogranak HNS-a Borlin sazvao je sastanak mještana Borlina kako bi raspravili o temamam kao što su izgradnja skloništa za životinje i kampa za turiste na Borlinu, na mjestu vojarne Kupa.

– Ja smatram da se mi ovdje na Borlinu malo osjećamo povrijeđeno jer se tako važne stvari događaju bez savjetovanja s mještanima Borlina. Smatramo da bi trebalo upoznati mještane Borlina s novim projektima koji će se događati ovdje. Mještani su jako iziritirani sa svim radovima koji su se događali ovih godina i želimo to malo promijeniti. Već smo pozivali gradonačelnika i Grad da komunicira s nama. Mi nemamo ništa protiv da tu bude azil za životinje i kamp za turiste. Smatramo da bi trebalo riješiti bitnije stvari od toga. Ako bi htjeli imat azil ili kamp onda moramo osigurati prostor. Prostor treba kompletno očistit, napravit sustav obrane od poplave jer je to u blizini Kupe, najveći problem su i ceste. D6 još nije gotova, a Žumberačka ulica je u totalnom rasulu, doslovce se raspada i postoji mogućnost stradavanja jer ne postoji zona za pješake, zato smatramo da bi to trebalo biti izgrađeno prije svega, kazao je Kristijan Kiseljak, predsjednik Temeljnog ogranka HNS-a na Borlinu.

Otvoreni su kažu za sve suradnje samo žele da je više ovakvih tribina, da postoji bolja komunikacija između mještana Borlina i Grada Karlovca.

– Kamp za turiste je bila ideja nezavisnog kolege Tomislava Novaka, a ideja za sklonište za životinje od gospođe dogradonačelnice. 90 i još nešto tisuća kuna je iznos izrade planiranog projekta, zašto taj novac ne bi potrošili na neki drugi projekat, zašto se ne bi pričekalo i napravila se tribina, napravila bi se peticija pa taj novac korisnije potrošili. Možda je to nepotrebno bacanje novaca, a trebalo je pitati mještane, dodao je Kiseljak.