KABA

Seniori NK Ilovac odradili prozivku i započeli s pripremama

U klub je pristiglo novih 8 igrača

Nogometni klub Ilovac sa seniorima je odradio prozivku na koju se odazvalo 20 igrača od kojih je određeni broj bio odsutan iz opravdanih razloga no trener Dejan Štokan može računati na njih. U klub je pristiglo osmero novih igrača, a to su Vito Vratarić, Mihael Šaflin, Josip Marinić, Kristijan Gazilj, Stjepan Prežgaj, Romano Vucelić, Patrik Lesić i Mateo Grginčić. U pregovoru je dolazak još nekoliko pojačanja.

 

 

 

Alen Vrbanić, dugogodišnji predsjednik kluba, ističe da od ove godine stavljaju velik naglasak na seniore jer je cilj da oni budu perjanica kluba. Radovi na uređenju prostorija kluba još uvijek traju no bit će gotovi kroz mjesec dana.

 

Ilovac je potrebno vratiti na stare staze gdje i priprada. Već godinama životarimo u 1. ŽNL, a imamo uvjete za više rangove. Doživjeli smo krizu kao i svaki klub koji ima bogatu povijest no vjerujem da ćemo se uspješno uzdignuti. Imamo 11 omladinskih pogona i naša Škola nogometa uz bok je NK Karlovac 1919. – objašnjava Vrbanić

 

Seniore očekuju prijateljske utakmice, a dogovorene su s juniorima NK Karlovac 1919, sa ŠNK Banovac iz Gline, s NK Vrbovsko te s NK Krašić. Na raspolaganju je pet tjedana za pripreme.

 

 

Očekuje nas napeta jesen s obzirom da će biti 14 kola.  Imat ćemo 22 igrača i 2 vratara pa očekujem ozbiljnost od nadolazećeg prvenstva. Mnogi klubovi su se pojačali kao NK Vatrogasac, ali ne trebamo se bojati. – ističe Dejan Štokan, trener

 

Igrači su zadovoljni s atmosferom u klubu i spremni su preuzeti rizik koji ih očekuje iduće prvenstvo. Smatraju da neće biti lako ali dat će sve od sebe da Ilovac opet slavi.

 

Došao sam pomoći klubu jer sam ujedno i trener dviju mlađih selekcija. Zavolio sam ovaj klub i želim da Ilovac bude opet na dobrom glasu – Vito Vratarić, igrač

 

Kapetan Roberto Kladušan navodi da nisu niti malo zadovoljni sa sedmom pozicijom u prošlom prvenstvu no sretan je što je u klub došao velik broj iskusnih i odličnih igrača.