Ivka Amić odnedavno jedina žena među uličnim čistačima: Super mi je!

U Čistoći Karlovac odnedavno radi Ivka Amić, jedina žena među 15 uličnih čistača. Na poslu se izvrsno snašla, s kolegama se slaže i sretna je što može zarađivati svoj kruh. U Čistoći se zaposlila prije nepunih mjesec dana i od tada svakog dana od 6 ujutro do 2 poslije podne Ivka kupi smeće po užem centru grada.

– Super mi je, uhodala sam se, nije teško, sve je ok, ekipa je za deset. Krenem od 6, pa do 9 obiđem, pa malo u hlad, malo gablec, opet obilazak kanti, negdje ima smeća negdje nema. Nije teško, preporučam svima da dođu i da rade, kaže nam nasmijana Ivka.

Za Karlovčane kaže da su uredni i nema previše smeća. Iskustva u čišćenju već ima, a na bicikl s kantom za smeće se brzo naviknula.

– Prvih dan- dva je bilo neobično na biciklu a sad mi ništa ne smeta, vozim bez problema. Lagano je vozit, super je, nije težak, zato sam dobila najmanji, kaže kroz smijeh.

Da Ivka može raditi ovaj posao i da će ga odrađivati najbolje što može znali su i njeni bližnji koji su joj dali punu podršku jer od socijalne pomoći, kaže nam, se ne može živjeti.

– Bili su jako presretni što sam se zaposlila i što imam svoj kruh u rukama. Svi me podupiru, kažu mi: ti možeš, ti hoćeš! I svaka im čast, pozdrav mojim susjedima!

Posao je ovo koji se radi u svim vremenskim uvjetima jer smeća u gradu ne smije biti. U danima velikih vrućina sve je lakše uz hladnu vodu, a kada padne kiša dovoljna je kabanica, kaže nam Ivka koja nije htjela gubiti vrijeme već se odmah po završetku razgovora s nama vratila na svoj radni bicikl.