KABA

Četvrta je godišnjica smrti glazbenog velikana Olivera Dragojevića

Četvrta je godišnjica smrti glazbenog velikana Olivera Dragojevića. Na velolučkoj rivi održat će se tradicionalni koncert njemu u čast na kojem će nastupiti brojni hrvatski glazbenici i pjevači izvodeći njegove najveće hitove.

-Najveći i najvažniji događaj održava se navečer u 21 sat – koncert pod nazivom “Trag u beskraju” koji se ove godine događa na jednoj fascinantnoj pozornici na ponotnu nasred mora i koji će moći pratiti svi prisutni na rivi, a oni koji nisu u Veloj Luci koncert će moći pratiti putem Hrvatske radiotelevizije Prvi program i Hrvatskog radija, kazala je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić.

Ono što je novost ove godine je održavanje koncerta na pontonu koji se preko Oliverova prijatelj Ede Bralića uspio dovesti iz Splita u Velu Luku, rekao je glazbeni producent koncerta Ante Gelo.

-Koncert na pontonu Vela Luka je prvi put da radimo nešto takvo, jako sam uzbuđen i ponosan jer će nastupiti svi mladi glazbenici, naš simfonijski orkestar sastavljen od mladih glazbenika. Sve najbolje iz Hrvatske će biti na bini plus izvođači – bit će Doris Dragović, Zorica Kondža, Petar Grašo, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Lučanka Neli Žuvela plus svi mladi glazbenici i pjevači.

Kataaran Kapetan Luka-Krilo na relaciji Split- Vela Luka-Split besplatno će u 18 sati prevoziti putnike na koncert, a prijenos koncerta je sutra na Prvom programu HTV-a u 21:25.