KABA

Više sreće drugi put?: Zorin dom će novog ravnatelja ponovo tražiti na jesen

Nakon što je poništen natječaj objavljen krajem svibnja jer jedina pristigla prijava nije udovoljavala uvjetima, natječaj za izbor ravnatelja karlovačkog Zorin doma ponovljen će biti vjerojatno na jesen.

Da Gradsko kazalište Zorin dom nije uspjelo javnim natječajem izabrati novog ravnatelja pa će u potragu za njim ponovo, objavili smo još početkom ovog mjeseca. Baš kao i da se na natječaj objavljen krajem svibnja javila jedna kandidatkinja, koja nije udovoljavala svim traženim uvjetima pa je Kazališno vijeće odlučilo natječaj poništiti i raspisati novi.

Da je tako bilo, potvrđeno je kasnije na sjednici Gradskog vijeća.

– Na objavljeni natječaj pristigla je jedna prijava u roku. Kazališno vijeće je na svojoj 8. sjednici otvorilo zapečaćenu kuvertu i utvrdilo da kandidatkinja ne zadovoljava uvjete natječaja jer nije priložila dokaz o potrebnom radnom iskustvu u kazališnoj djelatnosti u trajanju od pet godina ili deset godina rada u kulturi.  Utvrđeno je da je prijava kandidatkinje nepotpuna jer ne sadrži sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta  iz natječaja, te se kao takva ni ne razmatra, niti se o takvoj prijavi odlučuje, kazala je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Stoga je Kazališno vijeće natječaj poništilo i predložilo raspisivanje novog, a Gradsko vijeće takvu odluku i potvrdilo.

Novi natječaj, kazala nam je predsjednica Kazališnog vijeća Antonija Škrtić, još nije objavljen, a bit će vjerojatno poslije ljeta.

Sadašnja ravnateljica Irena Božičević na poništeni natječaj nije se javila. Mandat joj traje još godinu dana jer je na to mjesto izabrana u srpnju 2019., a tko će na njeno mjesto – znat ćemo na jesen.