Od jeseni na raspolaganju 57 pomoćnika u nastavi

Iduće školske godine učenicima će na raspolaganju biti 57 pomoćnika u nastavi koji će pružiti podršku za 87 učenika s teškoćama u razvoju. Projektni prijedlog „ŠKOLA ZA SVE uz pomoćnike u nastavi V“ naišao je na pozitivan ishod te uspješno prošao fazu procjene kvalitete s maksimalnim brojem bodova. Provedba će započeti nakon donošenja Odluke o financiranju, a očekuje se tijekom kolovoza ove godine.

Ovim projektom će se učenicima s teškoćama u razvoju, kroz odgovarajuću podršku pomoćnika u nastavi, osigurati uvjeti za bolje funkcioniranje i usvajanje obrazovnih sadržaja, uspješniju socijalizaciju i stvaranje vršnjačkih odnosa sukladno njihovim individualnim mogućnostima i potrebama, poručuju iz Grada.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 2.582.202,60 kuna od čega je za financiranje iz Europskog socijalnog fonda prihvatljiv maksimalni bespovratni iznos od dva milijuna kuna. Grad Karlovac sufinancirat će projekt u iznosu od 582.202,60 kuna.

Nositelj projekta je Grad Karlovac u partnerstvu sa školskim ustanovama kojima je osnivač – Osnovna škola Banija, Braća Seljan Karlovac, Dragojle Jarnević, Dubovac, Mahično, Rečica, Skakavac, Švarča, Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.