Karlovačkom Vodovodu i kanalizaciji do kraja godine bit će pripojeno još šest ovdašnjih vodovoda, a prvi je pripojen onaj lasinjski.

Time je ViK preuzeo opskrbu vodom na području Lasinje, kao i sve ostale poslove – od održavanja mreže nadalje.

– Cijeli ovaj postupak je proveden sukladno odredbama Zakona o vodnim uslugama i Zakona o trgovačkim društvima, što znači da aktualna ustavna tužba na Uredbu o uslužnim područjima nije imala utjecaja na ovaj proces. Pripajanjem prestaje postojati Vodovod Lasinja kao pravni subjekt, a njegovi zaposlenici postaju zaposlenici Vodovoda i kanalizacije Karlovac, čime je dobio tri nova djelatnika, a preuzet je i temeljni kapital od 484.900 kuna. Lasinja ima 60 kilometara vodovodne mreže i 602 priključka, koje će održavati ViK. Na tom području uvest će se i naknada za razvoj od 1,97 kuna po kubiku vode, kao i u Karlovcu. Korisnici s područja Lasinje mogu se javiti u Odjel za reklamacije ViK-a, kao i Općinu gdje će dobiti potrebne upute i kontakte vezano za rješavanje tekućih pitanja, reklamacija i slično, kazala je Katarina Malenica, direktorica ViK-a i dodala će Vodovod i kanalizacija usmjerit sve napore u osiguranje stabilne i kontinuirane vodoopskrbe Lasinje uz porast kvalitete usluge i biti na usluzi i raspolaganju stanovništvu.

Osim lasinjskog Vodovoda, karlovačkom ViK-u do kraja godine bit će pripojeni Vodovod i odvodnja Vojnić, Vode Krašić, Komunalac Slunj, Komunalno Ozalj, Komunalno Duga Resa i Vodovod i kanalizacija Ogulin.

Tags: