KABA

Toplanini korisnici se ne trebaju bojati zime, većih računa možda: Ugovorene dovoljne količine plina do kraja sezone grijanja, a cijene…

Dok mnogi Karlovčani još planiraju i kalkuliraju kako se na zimu grijati, a ne smrzavati, korisnici Gradske toplane ne trebaju strahovati hoće li im iduće sezone grijanja domovi biti topli jer je tvrtka osigurala dovoljne količine plina. No, hoće li to grijanje plaćati skuplje nego do sad, još se ne zna.

Gradska toplana potvrdila nam je da imaju osigurano dovoljno plina do kraja iduće ogrjevne sezone, ali sada nisu mogli precizirati kakve  cijene grijanja mogu očekivati njihovi korisnici.

– S obzirom na energetsku krizu, možemo reći da imamo osiguranu opskrbu plinom kao glavnim energentom. Imamo ugovorene dovoljne količine plina do kraja naredne ogrjevne sezone. Cijene plina na tržištu i dalje su nestabilne i u porastu tako da nismo sigurni u to da li će se cijena plina po kojoj kupujemo promijeniti ili ne, stoga u ovome trenutku ne možemo tvrditi kada i koliko će se cijena grijanja mijenjati, odgovorili su nam na upit

Odgovarajući na pitanje hoće li se i kako europski plan štednje plina reflektirati na tvrtku i njene korisnike, napomenuli su da bismo i inače svi trebali ekonomično gospodariti energijom.

– Kada se na razini naše države donesu odgovarajuće mjere i preporuke, naravno da ćemo ih se pridržavati i mi kao isporučitelj energije, a i da ćemo to zahtijevati od naših krajnjih korisnika, poručili su.