KABA

Čistoća će odvoziti i otpad ostavljen pored spremnika

Karlovačka Čistoća neko će vrijeme odvoziti i otpad ostavljen pored spremnika,a zbog prilagodbe na novi sustav gospodarenja otpadom.

Osim Čistoći, zakonska regulativa i propisi o novom sustavu gospodarenja otpadom uveli su obveze i građanima, a jedna od njih je da su korisnici dužni odgovorno postupati s otpadom i spremnikom na svojem obračunskom mjestu.

-Još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje prema odlaganju otpada u smislu pravilnog odvajanja, odlaganja otpada u spremnike na obračunskom mjestu korisnika, odnosno u spremnike ispred njihovih zgrada. Podsjećamo da je EU sredstvima, uz sufinanciranje Grada nabavljeno ukupno 22.680 spremnika. Vrtnih kompostera nabavljeno je 3.000 koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao sa 40% troškova, dok je Grad Karlovac sufinancirao sa 60%. Uz kompostere nabavljena su i dva specijalna komunalna vozila i financirana su dva reciklažna dvorišta, Ilovac i Mala Švarča.

Za sve dodatne informacije građani se mogu Čistoći obratiti e-mailom reklamacije@cistocaka.hr ili na telefon 047/601-494.