KABA

U prometnoj nesreći u Dugoj Resi teško ozlijeđena pješakinja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je deset kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Slunj, Ogulin) i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

Jučer u 10.20 sati u Dugoj Resi, na Trgu kralja Tomislava dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena pješakinja. Osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka upravljao je 54-godišnjak koji se s parkirališnog mjesta započeo kretati vožnjom unatrag uslijed čega je udario u ortopedsko pomagalo (štaku) koju je 84-godišnjakinja držala u ruci kao pomagalo za hodanje i pritom se kretala po pješačkom nogostupu, a nakon čega je pala. Protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

U Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 69-godišnjakinje da je 26. srpnja s bankomata u Ogulinu pokušala podignuti novčani iznos međutim nakon što transakcija nije uspjela, otišla je. U međuvremenu je transakcija izvršena, a nepoznati počinitelj je uzeo i protupravno prisvojio više od 1500 kuna.