KABA

GNK Dinamo Zagreb pobjednik 11. međunarodnog nogometnog turnira U-16 “Branko Čavlović – Čavlek”

O prvaku su odlučili jedanaesterci

Završio je četverodnevni 11. međunarodni nogometni turnir U – 16 “Branko Čavlović – Čavlek” kojeg je organizirao NK Karlovac 1919. U utakmici za 3. mjesto rezultatom 2: 1 momčad Slovacko iz Češke bila je bolja od austrijskog Reida. Susret su sudili Zvonimir Radinić, Ivan Vidinić i Silvio Jurčević.

 

Već tradicionalno finale igrali su NK Osijek i GNK Dinamo Zagreb. “Modri” su i ove godine bili uspješniji od Osijeka, a o prvaku su odlučili jedanaesterci. U 6. minuti poveo je Osijek pogotkom Ivana Barića. Na odmor je Osijek otišao s minimalnom prednošću koju je Dinamo u 57. minuti smanjio na 1:1 pogotkom Mislava Čutuka. Iako je u 57. minuti susreta s ruba kaznenog prostora Chelfi pogodio gredu Osijeka, gledatelji su nakon isteka posljednje minute uživali u izvođenju jedaneasteraca.

Pogotke s bijele točke za Dinamo su postigli Baković, Kopić, Mikić, Šutalo i Lagandžić, a za Osijek Barić, Pirija, Bilić te Begović. U trećoj seriji izvođenja jedanaesteraca upisan je promašaj Tomića te su “Modri” s veseljem preuzeli pobjednički pehar.

Za najboljeg igrača susreta proglašen je Noa Mikić iz Dinama. Hrvoje Jukopila najbolji je vratar turnira, a Ivan Barić najbolji strijelac – obojica iz Osijeka.

Finalni susret sudili su Patrik Pavlešić, Martina Neralić i Tomislav Lipošćak, a delegat današnjih završnica bio je Marijan Brozović.