Dvanaest osoba izgubilo je život nakon što je autobus poljskih registracija sletio s prometnice  na autocesti A4 . Više od 30 ozlijeđenih smješteno je u zagrebačke bolnice, te u varaždinsku i čakovečku, prenosi portal eMeđimurje.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević rekla je da je na teren izašlo 16 timova hitne pomoći; 14 iz Varaždinske županije te po jedna iz Zagrebačke i Međimurske.

– U 5:35 stigla je dojava hitnoj službi, u 5:48 na licu mjesta bio je prvi tim hitne pomoći. Akcija je završena u 7:55. Teško je ozlijeđeno 18 pacijenata; šest ih je prevezeno u Dubravu, šest ih je na Rebru, šest u Draškovićevoj. Preminulo je 11 osoba na licu mjesta, a još jedna podlegla je ozljedama u bolnici Rebro. To je za sada, jer još uvijek se diže autobus i nadam se da nema još netko tko je pod autobusom. Čekamo konačni popis putnika – rekla je Grba-Bujević. Prema zasad dostupnim podacima, bilo je 43 putnika.

Zasad nema informacija da bi u autobusu bilo djece, kao što se ne zna ni je li među preminulima vozač. Koliko je onih koji su životno ugroženi, nema preciznih informacija, na konferenciji je rečeno tek da ih ima nekoliko koji su u kritičnom stanju, piše eMeđimurje.