KABA

U Slunju obilježen Dan Grada

Grad Slunj dvodnevnim je svečanostima obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu VRO Oluja te 6. kolovoz, Dan Grada Slunja.

Program obilježavanja Dana Grada Slunja danas je započeo Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju, a potom je, u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta, održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Slunja, na kojoj su zaslužnim pojedincima i udrugama predsjednik Vijeća Jure Katić i gradonačelnica Mirjana Puškarić uručili Javna priznanja za 2022. godinu.

Nakon uvodnog govora predsjednika Gradskog vijeća Jure Katića, brojnim se gostima obratila gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić. Uz kraći filmski prikaz gradonačelnica je predstavila rad gradske uprave i projekte koje Grad Slunj provodi. Radi se o projektima komunalne i turističke infrastrukture te projektima vezanim uz djecu i mlade, jer je konačni cilj zadržati mlade ljude da ostanu živjeti na ovom prostoru.

U svom obraćanju zamjenica županice Vesna Hajsan Dolnar posebno je naglasila kvalitetnu suradnju Grada Slunja i Karlovačke županije. Naglašena je i potpora s državne razine, gdje se kroz sinergiju lokalne, regionalne i državne vlasti uspjelo pripremiti i završiti nekoliko iznimno značajnih projekata za slunjsko područje. Istaknula je projekte u zdravstvu i obrazovanju, gdje je Karlovačka županija bila posebno angažirana, a tu su vrlo uspješni projekti uređenja fizikalne terapije pri Domu zdravlja Slunj te rad stručnih djelatnika poliklinike SUVAG Karlovac, koji u Domu zdravlja Slunj imaju uredovne dane. Ovi projekti znatno unapređuju zdravstvenu skrb slunjskog područja i značajan su doprinos unapređenju zdravstvenih usluga te kvalitete života u Slunju i okolici.

Zastupnica Nada Murganić i potpresjednik Vlade i ministar Tomo Medved pohvalili su vrijedan rad gradskog vodstva na čelu s gradonačelnicom Mirjanom Puškarić te dobru koordinaciju sa županijskom razinom i Vladom Republike Hrvatske, što je i rezultiralo osiguranjem sredstava za projekte koje je Grad Slunj kandidirao prema državnoj razini i EU fondovima.

Upravo je jedan takav projekt, vrijedan 23 milijuna kuna, od čega su 19 milijuna kuna bespovratna EU sredstva, danas simbolično završen. Radi se o projetu “Vodene tajne”, kojim se značajno unapređuje, renovira i modernizira turistička infrastruktura Rastoka. Završna konferencija projekta održana je na obnovljenom Mostu sv. Ivana na Rastokama, na kojem su, uz gradonačelnicu Mirjanu Puškarić, govorili prtedstavnici konzultanata te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved.

 

IZVOR: kazup.hr