KABA

Povodom Oluje Muzej Domovinskog rata na Turnju posjetilo više od 1200 ljudi

U Muzeju Domovinskog rata na Turnju za sve je posjetitelje jučer bio besplatan ulaz i razgled postave. Muzej je to koji godišnje posjeti više tisuća posjetitelja, a samo jučer ga je posjetilo nešto više od 1200, više nego prošle godine na isti dan.

– Otvorili smo i dio oklopnih vozila da posjetitelji mogu u njih ući, veselimo se da je Turanj središnje mjesto proslave Oluje. Želimo da ovaj muzej bude živo tkivo koje će prikupljati i materijalna i nematerijalna svjedočanstva Domovinskog rata, mjesto okupljanja, razmjene znanja i iskustava novije Hrvatske povijesti, kazala je ravnateljica Hrvojka Božić.

Na Dan pobjede Muzej Domovinskog rata inače posjećuje najviše posjetitelja u odnosu na cijelu godinu, kazala nam je ravnateljica Hrvojka Božić.

– Ove godine smo do početka kolovoza došli do gotovo 15 tisuća posjetitelja, a lanjsku cijelu godinu je bilo 20 tisuća posjetitelja.

U listopadu pripremaju animiranu kartu karlovačke bojišnice. Program će biti prezentiran na različite načine. Bit će prilike vidjeti kako se kretala crta bojišnice na ovom području, a na tome radi kustos zajedno s braniteljima.