Sjajni karlovački taekwondoaš Oscar Kovačić u Karlovac donosi broncu sa Svjetskog prvenstva Bugarskoj

Karlovčanin Oscar Kovačić, član Taekwondo kluba Prana, na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sofiji u Bugarskoj postigao je sjajan rezultat te osvojio broncu u kategoriji do 73 kilograma.

U velikoj konkurenciji od 38 boraca, Kovačić je pokazao sjajnu vještinu. U prvoj borbi pobijedio je  Azerbajdžanca Hajiyeva, a pobjede su se nastavile i u borbama s Albancem Hidrijem, zatim aktualnim kadetskim prvakom Europe Akbabaozom. Dobar niz zaustavio je  Turčin Dogru koji je Kovačića u finalu porazio. Mladi karlovački natjecatelj doma se vraća s broncom.

-Velika je ovo stvar za naš klub, naš grad i naravno Lijepu našu. Kroz zadnje mjesece Oscar, Lucio i Lara uz vodstvo i potpunu predanost trenera Luke Vlašića odrađivali su zaista teške, fizički I psihički zahtjevne pripreme, koje su se provodile kroz cijele dane. Dvorana je u zadnjim mjesecima postala njihov dom. To se uspijeva jedino kada se neki sport voli toliko jako da u periodima priprema sve ostalo ne vezano za taekwondo jednostavno postane sekundarno. Velike čestitke i Luciu Matuziću koji je za dlaku izgubio od predstavnika Danske i Lari Tuškan koja je pobjedivši Bugarkinju, ali izgubivši od predstavnice Meksika zamalo izborila I borbu za medalju, te koji su taj proces priprema junački podnjeli. Treneru Luki i Oscaru kapa do poda. Ovo je također jedina muška juniorska medalja koja iz Sofije ove godine dolazi u Hrvatsku. Zadnja juniorska medalja sa  Svjetskog prvenstva bila je prije 14 godina, rekao je Goran Cvitak, predsjednik Kuba.

O pripremama mladog borca, kao i njegovim kolegama iz Taekwondo kluba Prana pisali smo OVDJE.