Povijesni uspjeh za Karlovac: Oscar Kovačić brončani na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Od tri reprezentativca iz Taekwondo kluba Prana koji su sudjelovali na Svjetskom juniorskom prvenstvu, Oscar Kovačić osvojio je brončanu medalju. Kovačić je prvi Karlovčanin u povijesti koji je osvojio medalju na ovakvom prvenstvu, održanom u Sofiji u Bugarskoj. Njegovi klubski kolege, također sudionici Svjetskog prvenstva su Lucio Matuzić i Lara Tuškan koji su dali sve od sebe i za dlaku izgubili medalje.

– Jako sam sretan, nisam ni očekivao da ću dobit ijednu medalju jer je svjetsko prvenstvo velika stvar i evo ne mogu vjerovati još do sad. Konkurencija je za mene bila jako teška jer sam ja prva godina juniora, a svi su većinom stariji od mene. Došao sam do polufinala i izgubio od predstavnika Turske koji je bio bolji od mene malo. Treme sam se riješio, nisam uopće razmišljao o tome, samo mi je u glavi bilo da se borim i da dam sve od sebe, kazao je Oscar Kovačić koji je u taekwondou više od 10 godina, a u Prani 3-4. Treninzi su kaže bili jako naporni, trener ga je stalno motivirao i nikad nije mislio odustati. Sada nastavlja trenirati sve jače i jače, kaže nam, i dat će sve od sebe da i dalje osvaja medalje. Za deset godina vidi se na Olimpijadi.

– Ovaj uspjeh pokazuje da se trud koji smo ulagali nekoliko godina isplatio. Sav trud, svo odricanje, od čuvanja kilaže, od tri puta dnevno treninga koji su trajali mjesecima- praktički su živjeli u dvorani Oskar, Lucio i Lara- se isplatio. Imamo svjetsku medalju, to je jedna povijesna medalja za grad Karlovac. To je prva muška juniorska medalja u Karlovačkoj županiji u povijesti taekwondoa na svjetskoj razini. To je 5. muška juniorska medalja u Hrvatskoj donesena sa Svjetskog prvenstva. Posljednja je donesena prije 14 godina, ponosno je kazao Goran Cvitak, trener i predsjednik kluba Prana

– Potajno sam se nadao rezultatu, sve u svemu bilo je iznimno dobro, svi su naši natjecatelji – Oskar, Lucio i Lara dali svoj maksimum. Moram reći da sam se potajno nadao i da mi je ovo ispunjenje jedne velike želje i sna. Toliko sam ispunjen emocijama da ne znam kako opisati ovaj osjećaj, kazao je Oskarov trener Luka Vlašić. Pripreme su bile intenzivne i trajale su 4-6 sati svaki dan zadnja dva mjeseca. Proces je to koji traje dugi niz godina, a ovaj uspjeh je pokazatelj uloženog truda i vremena.

Prijatelji, kolege i rodbina ponosno su dočekali svoje reprezentativce i priredili im malu zabavu u klubu.

Slijedi drugi dio sezone, očekuju ih dva kampa, u Selcu i u Topuskom koji će odraditi s mlađim kadetima i kadetima, a u Topuskom s juniorima i seniorima. Nakon toga slijede dva europska prvenstva ove godine i nekoliko G turnira.