KABA

Upravno vijeće Regionalne razvojne agencije: Budući ravnatelj mandat treba započeti potpuno neopterećen

Iz Upravnog vijeća Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije oglasili su se vezano za natječaj za imenovanje ravnatelja ove Javne ustanove. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Upravno vijeće Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije raspisalo je javni natječaj za imenovanje ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije koji je 1. srpnja 2022. objavljen na mrežnoj stranici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i u Narodnim Novinama broj 75/22.

Na javni natječaj zaprimljena je prijava jednog kandidata i to ona aktualnog ravnatelja dr. sc. Vilka Klasana.

Prijavljeni kandidat zadovoljio je sve uvjete iz javnog natječaja.

Na sjednici Upravnog vijeća Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije održanoj
8. kolovoza 2022. članovi Upravnog vijeća raspravljali su o javnom natječaju za izbor ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i donesena je Odluka o poništenju javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i Odluka kojom se dr. sc. Vilko Klasan imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije.
Naime, nakon objave javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije pojavile su se neprovjerene informacije o mogućim nepravilnostima koje su navodno počinjene u radu ove javne ustanove. Ne prejudicirajući ničiju, a najmanje odgovornost aktualnog ravnatelja, Upravno vijeće smatra da budući ravnatelj mandat treba započeti potpuno neopterećen.

Upravno vijeće Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije ukazalo je ravnatelju Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije da poduzme sve pravne radnje iz svoje nadležnosti i utvrdi sve činjenice i okolnosti te o istom izvijesti Upravno vijeće u što skorijem roku.

Dok se ne izvrši uvid u svu dokumentaciju, istraže sve okolnosti vezano za možebitne nepravilnosti, istraže sve okolnosti kršenja Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 (GDPR), Upravno vijeće je „odgodilo“ izbor novog ravnatelja.

Želimo istaknuti da aktualni ravnatelj dr. sc. Vilko Klasan i dalje ima svu potporu ovog Upravnog vijeća S poštovanjem,

Predsjednica Upravnog vijeća Nataša – Rahela Borovček