KABA

Petra Furač: Spremna sam za Europsko prvenstvo u Münchenu

Hrvatska ženska seniorska i juniorska reprezentacija u sportskoj gimnastici sretno je stigla u München i odradila prve treninge na Europskom prvenstvu koje s kvalifikacijama starta u četvrtak.
Hrvatsku seniorsku reprezentaciju čine Petra Furač (GK Sokol Karlovac), Ana Đerek (GK Marjan), Tijana Korent (GK Nedelišće), Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) i Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka), a juniorsku Mila Prpić (GK Vita), Sofia Mešter (GK Vita), Mia Bezer (GK Marjan), Mirna Hontić (GK Rijeka) i Lea Kapular (GK Salto Zadar).

Predstavnica gimnastičkog kluba Sokol i uspješna karlovačka sportašica, Petra Furač, navodi da se osjeća dobro i spremna je za nastup.

Ovo je neobično vrijeme za održavanje Europskog prvenstva tako da su i pripreme poslije veće pauze bile pomalo teže nego inače. Sve u svemu, zadovoljna sam formom koju sam vratila. Naravno, kao sportaš to može uvijek bolje, ali se nadam najboljem. Prve pripreme radila sam u svom Karlovcu, zatim sam svaki dan putovala u Zagreb gdje su bolji uvjeti za vježbanje za tako veliko natjecanje i kao završne pripreme smo kao cijela ženska gimnastička reprezentacija odradili u Osijeku, rekla je Petra Furač

Petra navodi da se trema svakako osjeti, ali više bi to opisala kao spoj adrenalina, uzbuđenja i treme u jednom paketu. Zadovoljna je s organizacijom no nada se da će na dan samog natjecanja sve ići po planu.

Organizacija je za sada, u ovih par dana, dosta dobra. Nadam se da neće previše “kiksati” na dan samog natjecanja što se tiče satnice i da neće biti kašnjenja jer to sportašu dosta smeta. Kao što sam rekla i ranije, osjećam se spremnom pa se iskreno nadam da će samo natjecanje proći glatko, objašnjava Petra

Na prvenstvu će sudjelovati predstavnice mnogih zemalja kao što su Rumunjska, Ukrajina, Francuska te veće i vodeće zemlje u gimnastici. Petra objašnjava da je u tim zemljama gimnastika  jednaka školi ili fakultetu u Hrvatskoj što se tiče ozbiljnosti tog sporta.  Mišljenja je da njima nije lakše iako se od njih puno više očekuje. Ono što je radila, sada želi i pokazati.

Europsko prvenstvo ove se godine održava u Münchenu. Predstavnice naše zemlje u München su došle u nedjelju 7. kolovoza, a plan za povratak je subota 13. kolovoza.

Uz djevojke su u Njemačkoj treneri Miroslav Končarević, Marko Brez, Diana Lukašić, Alena Šimić i David Wyatt Kondris, dok će natjecanje suditi Julija Ljubančić i Dunja Lederer.