KABA

Iz Grada poručuju Biraču kako podržavaju inicijativu tematske sjednice o javnom prijevozu

Nakon današnje pressice gradskog vijećnika Dimitrija Birača na temu javnog prijevoza u gradu Karlovcu, oglasili su se i iz Grada Karlovca:

Ovim putem želimo naglasiti da podržavamo inicijativu tematske sjednice što je već i najavljeno na prethodnim sjednicama Gradskog vijeća. Sukladno tome, spremni smo argumentirano raspravljati, hoće li uslugu javnog prijevoza obavljati privatna tvrtka, javna tvrtka ili gradska tvrtka koju bi u tom slučaju Grad Karlovac trebao osnovati. Činjenica je da Grad Karlovac nema niti vlastitu tvrtku niti vlastite autobuse kojima bi obavljao uslugu javnog prijevoza, ali držimo da nam je zajednički cilj uspostaviti uslugu javnog prijevoza na području cijelog grada koja će biti dostupna svim građanima, poručuju iz Grada.

Prema njihovim riječima, cilj je da prijevoz za građane Karlovca bude besplatan, zelen i održiv, financirao bi se proračunskim sredstvima. Odluka će biti donesena kad naprave detaljnu analizu ulaganja troškova u javni prijevoz, a ujedno cilj je iskoristiti sve mogućnosti financiranja iz EU fondova te u skladu s time traže rješenje.

Ovim putem pozivamo gradskog vijećnika g. Dimitrija Birača te ostale vijećnike da dostave svoje prijedloge sa svim potrebnim činjenicama koje sadrže cijenu javnog prijevoza ukoliko ga obavlja privatna tvrtka, javna tvrtka te izvor financiranja.