Časnički zbor Ogulin o Petru Stipetiću: Bio je oficir i džentlmen, srce i duša nas branitelja!

Na Trgu hrvatskih rodoljuba u Ogulinu upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća, uz minutu šutnje za generala Petra Stipetića, ali i sve poginule i nestale hrvatske branitelje.


Došli smo obilježiti godišnjicu memorijala Petra Stipetića koju obilježavamo drugu godinu za redom njemu u čast na trgu koji nosi njegovo ime. Danas će se položiti vijenci i zapaliti svijeće našem generalu, a nakon toga uslijedit će sportski događaj u organizaciji braniteljskih udruga, rekao je potpredsjednik Časničkog zbora Ogulin Ivica Sopek.

 

Petar Stipetić bio je hrvatski general te bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Bio je general koji je svojim radom zadužio Ogulin i njegovo stanovništvo, a ovo je najmanje što su njegovi branitelji za njega mogli učiniti.

-General Stipetić zadužio je Ogulin. Ako smo pratili događaje tijekom Domovinskog rata možemo primijetiti da je Petar bio posebna ličnost, kako ga znaju nazivati po onom filmu Oficir i džentlmen. Bio je veliki vojskovođa, domoljubm ratnik, patrior, skromanm a bez ijedne mrlje. Na njega smo iznimno ponosni. On je srce i duša nas branitelja, zaključuje Ivica.

Dopredsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Ogulin Davorka Luketić istaknula je kako na području Ogulina djeluje 12 udruga koje sudjeluju u odavanju počasti njihovom neprežaljenom generalu. Naš heroj, naša legenda grada, zaključila je Davorka.

Neka je Petru i svim umrlim i poginulim hrvatskim braniteljima vječna slava i hvala što su nam omogućili da živimo u najljepšoj, a slobodnoj zemlji – Hrvatskoj!