Održan drugi memorijal ”Petar Stipetić” u Ogulinu

I ove godine održane su sportske igre Drugi memorijal Petar Stipetić na stadionu NK Dobra u organizaciji Časničkog zbora grada Ogulina te Udruga hrvatskih branitelja toga područja. Sudionici su se mogli okušati u igrama kao što su nogomet, odbojka, šah, pikado, boćanje i bela.

Drugi memorijal Petar Stipetić održan je ovdje na stadionu u čast generalu Stipetiću. Zamišljen je u obliku sportsko-rekreativnog druženja obitelji hrvatskih branitelja i branitelja općenito, rekao je predsjednik Zajednice Udruga hrvatskih branitelja Ogulina, Tounja, Josipdola, Plaškog i Saborskog Saša Poljak.

Petar Stipetić bio je hrvatski general te bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Petar je simbol poštenja, časti i dostojantsva svih hrvatskih branitelja, Ovo što mi radimo mala je gesta prema veličini tog čovjeka, njegova lika i djela. Ovakvim memorijalnim turnirom želimo skrenuti pozornost na njega kako ne bi otišao u zaborav, kaže Saša.

Ove godine organizirali smo različite igre, a članovi Časničkog zbora raspodjelili su se ovisno o afinitetima prema pojedinom sportu. Budući da sam predsjednik Odbojkaškog kluba Ogulin danas sam zadužen za odbojku na kojoj me posebno veseli osam prijavljenih, mladih ekipa, kazao je predstavnik Časničkog zbora grada Ogulina Boško Salopek.

Tijekom memorijala napravljena je i Milenijska fotografija svih sudionika kao trajna uspomena gradu i preminulom generalu Petru Stipetiću.

Hrvatski branitelji ovakvim se događajima vraćaju na one ponosne dane 90-ih godina i želimo da ne budemo istisnuti iz sadašnjosti, ali i budućnosti, rekao je Saša.

Uvijek se lijepo vratiti i vidjeti sve te ljude s kojima smo prošli kalvariju. Vidimo koliko smo, nažalost, ostarili, ali na svu sreću sretni smo jer smo zdravi i možemo organizirati ovakve stvari za naše suborce, zaključio je Boško.

Memorijalni turnir svake je godine sve bolji i bolji, a hrvatski branitelji toga područja nadaju se kako će on preći u zdravu tradiciju u čije će se održavanje svi uključiti.

Inače igram tenis, ali danas je u fokusu nogomet u čast našem Petru Stipetiću. Ovo je odličan događaj posebice kada znaš da igraš za tako velikog čovjeka. Danas je šest nogometnih ekipa gdje očekujem zabavu, a da rezultat padne u drugi plan jer druženje je ono najbitnije, rekao je Ivan Karlo Ban.

Voditelj sam malonogometnog turnira na kojem se natječe šest ekipa u dvije grupe. Samo dvije grupe otići će u polufinale i dobiti pehar za osvojeno mjesto. Očekujem dobru zabavu i osvjepćivanje onoga zbog čega smo danas ovdje, kaže Mihael Fak.

Ugledajmo se na ponos, čast, dostojanstvo i zajedništvo hrvatskih branitelja koje gaje još od vremena Domovinskog rata i gajimo te vrline u svojoj svakodnevici.