Udruga veterana satnije “Rebels” obilježila 31. godišnjicu osnivanja 2. bojne 110-e brigade

Udruga veterana satnije „Rebels“ obilježila je 31. godišnjicu osnivanja 2. bojne 110-e brigade. Članovi udruge prisjetili su se svojih najtežih dana i probudili uspomene koje nikada neće nestati.

Prije 31. godinu, točnije, 13. kolovoza, osnovana je 2. bojna 110-e brigade. Odmah po potrebi, dio pripadnika morao je ići na teren u Topusko da ojača položaj gdje je već bila u funkciji 1. bojna 110-e brigade, rekla je Ana Kasunić, predsjednica UVSR

Članovi udruge okupili su se u Ilovačkoj šumi kod stadiona nogometnog kluba Ilovac. Kod spomen ploče postavili su vijenac i zapalili svijeće za poginule branitelje. S obzirom da je najveći broj branitelja 2. bojne 110-e brigade za vrijeme Domovinskog rata bio na Turnju branivši svoju zemlju, u čast poginulim braniteljima članovi udruge svijeće su zapalili i na Turnju kod spomenika.

Kasunić ističe da preživjeli branitelji moraju imati podršku i pomoć od svih hrvatskih institucija i hrvatske vlasti što je rijetkost te im to uvijek treba biti na umu. Oni, kao preživjeli branitelji, uvijek će pratiti svoje obljetnice. Čast im je spominjati svako ime i prezime koje je dalo svoj život za slobodnu Republiku Hrvatsku.