Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda od 12. do 15. kolovoza na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

-Tom prilikom utvrđena su 264 prekršaja, a od toga se 24 prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 106 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 12 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,29 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 106 km/h na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h, priopćili su iz PU karlovačke.

Na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 29-godišnjak  kojeg su u ponedjeljak 15. kolovoza policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u Karlovcu. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,75 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i bez važeće osobne iskaznice. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 19.200 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

-Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, poručuju iz PU karlovačke.