• September 16, 2022
  • Marta Vuković
  • 0

Jesenska sezona ZILIK-a svečano je otvorena izložbom “Klinci” bjelovarske akademske umjetnice Ivane Barišić Tomšić. Autorica se karlovačkoj publici predstavila selekcijom crteža i slika. Naime, Barišić Tomšić od 2018. godine stvarala ovaj ciklus unutar kojeg bilježi vlastiti svakodnevni život, a ulogu glavnih protagonista preuzimaju njezina djeca.

-Moje je stvaralaštvo uvijek vezano uz moj život. Sada su mi u fokusu djeca, koja su i prikazana na slikama. Prikazala sam malene doživljaje i trenutke odrastanja. Referiram se na djetinjstvo i koliko je ono bitno, koliko su važni trenutci koje doživimo u djetinjstvu i kako nas oni definiraju danas, rekla je autorica Ivana Barišić Tomšić.

Ovo je prva samostalna izložba autorice koju čini 13 slika u tehnici ulje na platnu i nekoliko crteža.

-Riječ je o ciklusu koji autorica nadopunjuju već nekoliko godina, a u kojem bilježi spontane trenutke svoje djece. Ovo je vrlo topao i neposredan ciklus. Vjerujem kako će izložba kod posjetitelja probuditi nostalgiju i uspomene iz djetinjstva. Zaista nema bolje izložbe od ove s kojom bi otvorili jesensku sezonu, rekla je voditeljica ZILIK-a Sonja Švec Španjol.

U Galeriji ZILIK svaki će mjesec do kraja godine gostovati nova izložba. Trenutna izložba “Klinci” ostaje otvorena do 29. rujna, a može se pogledati u redovnom radnom vremenu galerije.