Počinje Gljivarski tjedan – izložba, izleti na Muljavu i Kozjaču, gljivarski kotlić

Tradicionalnom izložbom gljiva, Gljivarsko društvo Karlovac, u nedjelju će u Gradskom kazalištu Zorin dom predstaviti građanima gljivarske vrste karlovačkog područja. U sklopu izložbe i Gljivarskog tjedna koji slijedi nakon nje, proslavit će se i 35. obljetnica postojanja Društva na gradskoj tržnici.

-Tamo ćemo napraviti prigodnu izložbu gljiva, a pozivamo građane da ponesu gljive koje su skupili. Za sve posjetitelje ćemo pripremiti gljivarski kotlić. Program počinje u 8 sati, a podjela kotlića je oko 11, 12 sati, rekao je predsjednik Gljivarskog društva Karlovac, Damir Malizan.

Gljivarski specijaliteti na tržnici i izložba u Zorin domu, samu su uvertira u Gljivarski tjedan koji donosi pregršt aktivnosti. Sve počinje u srijedu, 28. rujna, predstavljanjem knjige “Jestive gljive”.

-U subotu na Muljavi tradicionalno organiziramo za gljivare iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, očekujemo oko 350 ljudi. Nadamo se kako će biti puno vrganja. Zahtjevna je to organizacija. Dan nakon, u nedjelju, idemo u Kozjaču. Primijetili smo kako ondje do Mokrica svake godine dolazi puno Karlovčana s djecom. Tamo ćemo pripremiti ručak i determinirati sve gljive koje uberu, dodao je Malizan.

Sve završava Gljivarskom večeri u dugoreškom Amfiteatru, 14. listopada.