Walter Neno Neugebauer najavljuje koncert povodom 60 godina karijere

Walter Neno Neugebauer, poznatiji kao Rock’n Neno, 1. listopada 2022. u Zorin domu proslavit će s karlovačkom publikom 60 godina karijere. Priprema koncert kojeg s ponosom najavljuje.

– Mojih 60 godina karijere započelo je davnih 60-ih kad sam počeo raditi s Kristalima. Ipak, brojke su brojke pa je ipak bitnije kako se vi osjećate. Koncert je, naravno, u legendarnom kazalištu. Karte su u pretprodaji i jako su tražene. Jedan prijatelj mi je rekao da se pripremim da ću u Karlovcu ostati 7 dana i sretan sam što karlovačka publika cijeni glazbu, tvrdi Neugebauer

Uvijek voli nastupati na području karlovačke županije jer se ovdje osjeća kao kod kuće. Uvjeren je da će odaziv na koncert biti velik jer radi se o međusobnoj ljubavi karlovačke publike i Nene.

Neno se rockom zarazio još kao dijete i već u osnovnoj školi znao je što će biti njegov životni poziv. Prve rock melodije slušao je na tadašnjem Radio Luxembourgu, a povremeno i na Radio Sljemenu.

– Ploču sam zvao “Nana”, a gramofon “baba” i stalno sam vikao “Nanababa”. Kao mali buckasti dječak, sjeo sam na ploču, a kasnije sam obožavao i radio. Slušao sam radio Luxemburg, lupao po radiju, a taj isti radio poslije je služio i za svirke. Često sam mijenjao radio jer bi se pokvario, a mama bi me znala pitati: “Ne razumijem, prije dva tjedna sam ga nosila na popravak. Kaj je sad?”. Nismo imali ništa, a imali smo sve. Danas djeca imaju sve, a uglavnom nemaju ništa. Svoje djetinjstvo ne bih mijenjao. Zapravo, ovaj koncert je moje djetinjstvo, objašnjava Neugebauer

Često ističe da je Rock and roll njegov život jer ova vrsta glazbe na specifičan način povezuje ljude. Voli da tekstovi imaju smisla jer smatra da su poruke bitne u svakoj pjesmi. Surađivao je s Dadom Topićem, Mirom Ungarom, Zdenkom Kovačićek, Detourom i mnogim drugim poznatim hrvatskim glazbenicima. Veseli se koncertu pred karlovačkom publikom i očekuje samo dobru atmosferu.