Od 16. do 22. rujna održani su Dani sigurnosti u prometu

U razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave karlovačke održani su Dani sigurnosti u prometu, pod geslom Ostani živ i spasi živote. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.

Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne akcije prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.


U srijedu, 21. rujna, obilježio se Dan bez poginulih u prometu. Tijekom toga dana na području Policijske uprave karlovačke nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, međutim u razdoblju od 16. do 22 rujna, za vrijeme provođenja ovog projekta, evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale. U navedenom razdoblju evidentirana je jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom.

Tijekom provođenja Dana sigurnosti u prometu policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom Ostani živ i spasi živote drugih, a vozači su potpisivanjem Prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno udjelovali u projektu. Potpisivanjem prisege aktivnosti su se odazvali i pripadnici interventne i granične policije te službenici carine.