KABA

Karlovčani plesali pod zvijezdama – održan #BeActive Night

Groznica subotnje večeri, ili barem slično tomu, tako je izgledala manifestacija #BeActiveNight, koja se održala u šancu. Povodom Europskog tjedna sporta ove se godine navedeno događanje održalo u Karlovcu po prvi put.

-To je jedna široka akcija koju je pokrenula Europska komisija prije osam godina. Potaknuta je poraznim podacima koliko se zapravo građana bavi sportom. Podaci su bili zaista porazni, a u Hrvatskoj najgori. Mi smo bili na svega 37% građana koji su se bavili nekom sportskom aktivnošću. Održavanjem ove manifestacije te su se brojke bitno promijenile. U ovu akciju uključuje se svake godine velik broj udruga, općina i gradova, rekao je državni tajnik u Ministarstvu sporta Tomislav Družak.

Iako je Karlovac nositelj manifestacije, u #BeActive Night uključilo se još gradova. Diljem Hrvatske održalo se oko 70 različitih događanja i aktivnosti.

-Sve održavamo s ciljem da se potaknu građani, da ih jednostavno potaknu građani na kretanje. Želimo ih ovim upozoriti da je ne kretanje jednaka globalna pandemija kao i COVID, zaključio je Družak.

#BeActive Night svake se godine u fokusu ima jednu sportsku aktivnost, ove je bio ples. Šest karlovačkih trenera je  na velikoj pozornici održalo kratke, 10-minutne treninge s građanima, nakon kojih su nastupile plesne točke.

-Mi u fitnes centrima i u aerobiku koristimo glazbu. Važna nam je ona zbog ritma, a redovito radimo i sa sportašima kako bi dobili na ritmičnosti, rekla je trenerica Marina Capan.