KABA

ČESTITKE CURAMA! Karlovačke mažoretkinje s Europskog prvenstva vratile se s medaljama

Sretne i s medaljama oko vrata vratile su se Karlovačke mažoretkinje iz Zadra gdje se održalo Europsko prvenstvo mažoretkinja. Kako nam kaže predsjednica Jelena Pikivača, zadovoljne su ostvarenim rezultatima. Prvog dana natjecanja svoje umijeće pokazale su u neformacijskom dijelu.

-U neformacijskom dijelu duo kadetkinje Nika Dejanović i Iva Trubić su osvojile 5.mjesto, a Lea Javorski i Mia Novković drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su duo seniorke Nika Simić i Leona Šuštić osvojile brončanu medalju i treće mjesto. 

U subotu je održan paradni defile mažoretkinja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Rumunjske, Francuske. Nedjelja je pak donijela natjecanje u koreografiranom programu.

-Natjecale smo se u tri kategorije. Kadetkinje su osvojile drugo mjesto i postale viceprvakinje Europe,  juniorke treće mjesto i brončanu medalju, a seniorke četvrto mjesto. S rezultatima smo jako zadovoljni s obzirom na uvjete treniranja dva tjedna prije natjecanja – hladnoća, vjetar i kiša, kazala je Pikivača.

Čestitamo našim mažoretkinjama i želim im još puno uspjeha i medalja.