Gradsko kazalište Zorin dom do novog će ravnatelja pokušati doći iz drugog pokušaja.

Kazališno vijeće, naime, objavilo je javni natječaj za imenovanje ravnatelja Zorin doma, otvoren je 15 dana, a hoće li ovaj drugi pokušaj biti uspješniji od prvog, znat ćemo idući mjesec.

Natječaj iz svibnja, podsjetimo, poništen je 19. srpnja jer se javila jedna kandidatkinja, koja nije udovoljavala svim traženim uvjetima. Najavljeno je i da će nakon ljeta biti raspisan novi, što je Kazališno vijeće i učinilo baš prvog dana jeseni, 23. rujna.

U uvjetima, između ostalog, stoji da budući kandidat mora imati završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički stručni studij, odnosno po prijašnjim propisima visoku stručnu spremu iz područja društvenih ili humanističkih znanosti ili umjetničkog područja; pet godina radnog staža u kazališnoj djelatnosti ili deset godina rada u kulturi, te afirmiranost na području kulture, a hoće li to, kako se u gradskim kuloarima nagađalo i prije njegova razrješenja u HNK Split, a poslije toga sve glasnije, biti Srećko Šestan, znat ćemo vrlo brzo.

Da i bude izabran – baš kao i bilo tko drugi – pričekat će ravnateljsko mjesto Zorin doma do srpnja 2023. Do tada traje mandat sadašnjoj ravnateljici Ireni Božičević.