KABA

Stanovnici Barilovića protiv proširenja kamenoloma: U srijedu sastanak građana, krenulo potpisivanje peticije

“Korana BLAGO našeg kraja”, inicijativa građana u kojoj ih je već njih stotinjak, pokrenula je potpisivanje peticije protiv proširenja kamenoloma Barilović, a u srijedu na tu temu organizira i sastanak u Vatrogasnom domu.

Iz Inicijative poručuju da im je cilj očuvanje rijeke Korane, čistog i zdravog okoliša za ljude u općini Barilović, zbog čega i organiziraju  potpisivanje peticije STOP proširenju kamenoloma Barilović.

– U tijeku je plan proširenja kamenoloma koji po našem mišljenju već sada uzrokuje onečišćenje donjeg toka rijeke Korane, devastaciju podzemnih tokova, uništavanje stoljetnih izvora pitke vode, snažne detonacije uslijed kojih su ispucali temelji i zidovi kuća naših sumještana, veliku prometna opasnost za djecu i starije osobe…. U srijedu, 28. rujna, u 19 sati, u Vatrogasnom domu Općine Barilović organiziramo sastanak građana koji ima za cilj informirati građane o planiranom proširenju kamenoloma, velikom broju primjedbi građana na Studiju utjecaja na okoliš te iskazati našu zabrinutost i razloge pokretanja inicijative građana i peticije STOP proširenju kamenoloma. Smatramo da je svim stanovnicima Karlovačke i Ličke županije, ali i šire, cilj očuvati Koranu kao golemo prirodno bogatstvo, poručili su iz inicijative Korana BLAGO našeg kraja i pozvali građane na sastanak.