KABA

Najveći val Kupe sutra prijepodne! Zaključak Stožera: “Ušli smo spremni u ovo stanje”

Najveći val Kupe očekuje se sutra prijepodne, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite te istakno kako vatrogasci trenutno obilaze nizvodni dio rijeke Kupe te kako će sve službe biti na raspolaganju.

-Obišli smo lokacije i kontaktirali sve građane čije su kuće bile poplavljene u prethodnoj poplavi. U tijeku je odvoz vreća i folija, vatrogasci će biti na terenu cijelo vrijeme i na raspolaganju građanima. 

Mišo Čičak iz Hrvatskih voda je istaknuo kao se po sadašnjim prognozama očekuje pripremno stanje.

-Hrvatske vode su poduzele sve mjere. Kućanstvima su podijeljene vreće i folije, u Ozlju 2.ooo komada, Karlovcu 4.000. Vreće se nastavljaju puniti. Poduzete su mjere na Jelsi, na potoku Tičarnica, na Brodarcima. 

Grad je još 22.rujna krenuo s aktivnostima pripreme terena za nadolazeće kiše.

-Na osam lokacija su Hrvatske vode dostavile vreće s pijeskom i folije, a tijekom današnjeg dana na još 17 lokacija su dostavljene vreće s folijom. Ušli smo spremni u ovo stanje. Karlovac je veliko gradilište i moramo u kontinuitetu otklanjati nedostatke, zaključak je načelnice Stožera i zamjenice gradonačelnika Ivane Fočić.