KABA

Tri gradske tvrtke dobivaju nove direktore: Zelenilo natječaj “odradilo”, Mladost ga objavila, Gradska toplana će uskoro

Tri tvrtke u gradskom vlasništvu, od devet ukupno, dobivaju nove direktore: Zelenilo je natječaj “odradilo”, Mladost ga je danas objavila, a Gradska toplana će to morati učiniti uskoro.

Ne tako davno, mandati direktora “poklapali” su se s mandatom lokalne vlasti, no nakon što su izabrani 2017., već iduće godine Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo, Mladost, Gradska toplana i Inkasator, promijenili su direktore. Čistoća, Inkasator, Vodovod i kanalizacija i nakon toga pa njihovim direktorima mandati još traju, ali ove godine ističu direktorima Zelenila, Mladosti i Gradske toplane.

Zelenilo je natječaj provelo, izabran je ponovo Tomislav Vukelić – bio je jedini kandidat – i novi mandat mu počinje 1. listopada. Mladost je natječaj za izbor i imenovanje direktora objavila danas – zainteresirani kandidati, između ostalog, moraju imati najmanje višu stručnu spremu i to iz područja prirodnih, tehničkih ili društvenih znanosti i interdisciplinarnih područja znanosti, najmanje pet godina radnog iskustva, posjedovati organizacijske sposobnosti i ponuditi najbolji prijedlog programa rada za mandatno razdoblje.

Hoće li to biti, kako dobro upućeni već tvrde, trenutni stručni suradnik u drugoj gradskoj tvrtki, Karlovčanima poznatiji kao sportaš, znat će se idući mjese. Mandat sadašnjem direktoru Ivanu Uđbincu, naime, traje do 2. studenog.

Sadašnjem direktoru Gradske toplane Hrvoju Klobučaru mandat ističe 10. prosinca pa i ova tvrtka do tada mora izabrati direktora za iduće četiri godine. Navodno će to ostati sadašnji.

Nakon učestalih promjena direktora u prošlom mandatu, nagađalo se da se to događalo mimo volje gradonačelnika Damira Mandića. U međuvremenu, Mandić je ojačao svoju poziciju i u stranci i u gradu – na prošlogodišnjim izborima dobio gotovo 3.000 glasova više od HDZ-ove liste za Gradsko vijeće, poručio da je uključiv i da ne bi imao ništa protiv direktora gradskih tvrki koji nisu članovi HDZ-a pa bi na izborima ovih direktora i onih koji će do kraja njegovog mandata biti birani, mogao pokazati je li doista promijenio dosadašnju praksu i okrenuo novu stranicu u Karlovcu.