KABA

Stanovnici Trga opet u neizvjesnosti: Strah nas je hoće li se ponoviti situacija od prije dva tjedna

– Bili smo u strahu hoće li se ponoviti situacija od prije dva tjedna. Srećom, tada nama nije voda ušla u kuću, ali bilo je dvorište poplavljeno. Puno gore je susjedima koji su niže od nas, njima je voda ušla i u kuću i u gospodarske zgrade, imali su dosta štete, ispričala nam je Melita Mataković Rožić, stanovnica Trga.

Ovo mjesto na području Ozlja među tri je na kojima se Kupa ponovo izlila na lokalnu cestu pa Melitini susjedi, čije su kuće udaljeni tek nekoliko metara od nje, dio ceste mogu prijeći samo čamcima ili traktorima. Kako su i treba li im što, i jutros su provjeravali vatrogasci.

Prvi su stanovnicima Trga pomogli i prije dva tjedna, kada se Kupa razlila po mjestu, prodrla u kuće i gospodarske zgrade.

– Vatrogasci su bili tu, provjeravaju cijelo vrijeme kakvo je stanje. Od velike su nam pomoći. Donijeli su nam vreće i pijesak pa smo neke stvari uspjeli zaštititi. Još su jučer krenuli s pripremama i podjelom vreća, bojali su se da će se ponoviti stanje od prije dva tjedna, ali ispalo je, za sad, dobro i nije strašno kao tada. Prvi put smo se svi skupljali i pomagali jedni drugima, opisala je Mataković Rožić.

Nisu poplave, na žalost, strane stanovnicima Trga.

– Sjećam 2005. godine i tadašnje poplave. Nije ušlo u kuću, nego je bujica išla kroz dvorište. Polakše se sada širila, ali polako se i povlači. Valjda će biti dobro kad se taj sustav završi. Bolje bi bilo da se rješava dubina rijeke, a ne da se grade zidovi oko nje, ali, eto, netko valjda zna bolje, zaključila je Mataković Rožić.