KABA

Jesenski Spin Kup Idra na Trepotovim bajerima – pobjednik Tomislav Mravunac

Na Trepotovim bajerima danas je održan jesenski Spin Kup Idra. Glavni organizatori ovog sportskog događaja su Ivan Pleš i Marin Bosiljevac. Natjecanja je nadgledala ekipa od 3 suca i 1 glavnog suca. Sudačka komisija vrši mjerenje ulova, kontrolira poštivanje propozicija te po završetku natjecanja određuje plasman natjecatelja.

– Ovo današnje natjecanje organizirali smo Marin Bosiljevac i ja. Ima tu više natjecanja ovisno o tome tko voli koju tehniku ribolova. Danas je spin natjecanje koje se odnosi na ulov štuke i bassa, objasnio je Ivan Pleš, organizator natjecanja i član KŠR Korana

Natjecatelji su ujedno i članovi Kluba športskih ribolovaca Korana koja broji oko 700 članova. Broj varira od godine do godine, a članovi kupuju godišnju ribolovnu dozvolu. Na ovom natjecanju bodovali su se ulovi štuke i bassa pri čemu je minimalna dužina štuke 40 cm, a bassa 25 cm. Kod štuke jedan cm iznosi 1 bod plus dodatni bodovi ovisno o dužini štuk dok kod bassa 1 cm iznosi 2 boda.

– Sportski ribolov je način ribolova “ulovi i pusti”. Tu ima i jedna posebna čar kao i u svakom sportu da se natječeš i budeš bolji od drugih, dodaje Pleš

Nagrade se sastoje od pehara i ribolovnog pribora, a ovi vrijedni članovi Korane redovito provode i radne akcije te održavaju brojne lokacije gdje se provodi sportski ribolov.

– Tijekom godine provodimo radne akcije koje se baziraju na volonterstvu. Svatko je dobro došao u našu ekipu jer prvenstveno stvaramo vječna prijateljstva, a radne akcije dodatne su aktivnosti koje nas povezuju, ističe Pleš

Pleš navodi da je sportski ribolov sve popularniji na području Karlovačke županije i zadovoljan je postignutom organizacijom. Navodi da se sve veći broj djece priključuje volontiranju što ih posebno veseli. Brojni natjecatelji danas su iskazali svoja ribolovna znanja, a među njima je i dugogodišnji ribolovac, Tomislav Mravunac.

– Već sam 14 godina član Korane i zadovoljan sam organizacijom svih natjecanja. Uglavnom se odazovem na spin natjecanja koja preferiram, rekao je Tomislav Mravunac, natjecatelj i član KŠR Korana

Pobjednik ovog natjecanja je Tomislav Mravunac dok je drugo mjesto pripalo Josipu Mrzlečku. Treće mjesto osvojio je Danijel Cindrić. Najveću ribu upecao je Vanja Kucalović, štuku od 80 cm.

Klub športskih ribolovaca Korana utemeljen je davne 1923. godine, čime ne samo da spada u najstarije udruge u gradu Karlovcu, već i u cijeloj Republici Hrvatskoj.