KABA

Na Jamadolu održan 4. HS Kup u disciplini VK pištolj 15 + 15 hitaca

Klub za praktično streljaštvo Bastion i Streljački savez Karlovačke županije organizirali su turnir u streljačkoj disciplini VK pištolj 15 + 15 hitaca. Riječ je o 4. HS Kupu koji se održava svake godine na vojnom strelištvu  na Jamdolu. Mario Šoštarić, predsjednik kluba za praktično streljaštvo Bastion, otkriva dojmove s prethodnih organiziranih turnira.

– Jako su pozitivna iskustva s prijašnjih natjecanja, a natjecateljima je zanimljvo što pucaju isključivo s HS-ovim pištoljima. Danas je 90-ak natjecatelja, a ujedno su to sportski strijelci, članovi policije i MORH-a, izjavio je Mario Šoštarić, predsjednik KPS Bastion

Na Kupu su sudjelovali natjecatelji s područja cijele Republike Hrvatske, a nagrade se dodjeljuju ekipno i pojedinačno. Također, postoje i podkategorije kao što su juniorska, lady i retro. U kategoriji retro natjecatelji pucaju s prvim modelima pištolja.

Prije samog početka svakog dijela natjecanja strijelac ima pravo na jednu probnu seriju od 5 hitaca ispaljenih za vrijeme i na način propisan za taj dio gađanja. Cilj ovakvih natjecanja je prvenstveno druženje, ali i međusobno učenje na području streljaštva.