KABA

Dvojica motociklista teško ozlijeđena – zbog neprilagođene brzine prouzročili prometne nesreće

U dvjema prometnim nesrećama, objema na D-23, ali jednoj kod Josipdola, a drugoj kod Duge Rese, teško su ozlijeđeni motociklisti. U obje nesreće uzrok je njihova neprilagođena brzina.

– Jedna prometna nesreća dogodila se u 15.35 sati na državnoj cesti između Josipdola i Modruša, a tom prilikom 29-godišnji motociklist upravljao je motociklom riječkih registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine u nepreglednom zavoju sletio van kolnika, udario u stijenu i teško se ozlijedio. U 17.30 sati u mjestu Šeketino Brdo, Duga Resa državnom cestom motociklom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 52-godišnjak te zbog neprilagođene brzine u nepreglednom zavoju dolazi do zanošenja motocikla, udaranja u zaštitnu ogradu i pada na kolnik. Tom prilikom motociklist je teško ozlijeđen, izvijestila je PU karlovačka.

Dodali su da će protiv objice motociklista biti podnesen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu o ovim prometnim nesrećama biti dostavljeno izvješće.

– Vozačima mopeda i motocikala skrećemo pažnju da prije stupanja na prometnice provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila i naravno da se pridržavaju svih zakonskih propisa, poručili su iz PU karlovačke.