Novu, bolju prometnicu očekuju mještani Bukovca Svetojanskog, a uskoro i oni Vrnov dola i Prilipja. Dionica u Bukovcu je dužine 1.500 metara, zahtjevna je za izradu, ali radovi teku prema zamišljenom planu. Trenutno se priprema teren za asfaltiranje, koje bi trebalo početi u subotu.

-To je jedna prometnica vrlo značajna za ovo naselje jer je komunikacijska cesta za naselje Bukovac, a bila je i u jako lošem stanju. Zbog dužine i vrijednosti investicije nije ju se moglo riješiti ad hoc, brzinski. Nadam se, na radost svih mještana, da će se od idućeg tjedna voziti po njoj, rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Jastrebarskom je u planu asfaltirati još neke prometnice na svom području.

-Upravo imamo otvoren natječaj u vrijednosti od 2 milijuna kuna, za još sedam dionica na području grada, a pripremamo i dokumentaciju za sljedeću godinu. Ova i sljedeća godina bit će u znaku velikih ulaganja u ceste. Grad smo velike površine, imamo više od 220 kvadratnih kilometara i 250 kilometara nerazvrstanih cesta, koje su radili mještani bez pravila struke. Imali smo i nešto klizišta i ispucanih cesta, nastojat ćemo sve to u ove dvije godine riješiti, dodao je gradonačelnik Novosel.

Mještani Svete Jane zadovoljni su jer se njihova ustrajnost za dugoočekivanom cestom ostvarila. Dotrajala, stara cesta bila je prava muka za mještane. Nekadašnja derutna prometnica u Bukovcu Svetojanskom bila je trn u oku mještanima, njome se teško prometovalo.

-Koristimo ovu dionicu za odlazak na posao. Ova je dionica žila kucavica, sve do sada je bila u lošem stanju, rekao je predsjednik MO Sveta Jana, Pavao Budinščak.

Iz gradskog proračuna su osigurana sredstva za izvođenje radova u vrijednosti od milijun kuna.