KABA

Završeni radovi na izmjeni krovišta na Učeničkom domu Ogulin

Završeni su radovi na izmjeni krovišta na Učeničkom domu Ogulin. U ime Karlovačke županije radove je obišla zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar u pratnji ravnateljice Učeničkog doma Ogulin Željke Stipetić Pađen.

Krovište je obnovljeno u iznosu od 976 tisuća kuna. Ravnateljica doma zahvalila se Karlovačkoj županiji na podršci u realizaciji projekta te radnicima na učinkovitosti.

– Još je tu skela, danas je čišćenje i završetak radova. Ovaj projekt je vrlo značajan za naše učenike, roditelje, djelatnike doma, ali i sve ostale jer se nalazimo u centru grada i važna je sigurnost svih. Nadam se da će se i dalje ulagati u sve odgojno obrazovne ustanove jer su naša djeca budućnost i ono što nas dalje nosi kroz vrijeme, kazala je Stipetić Pađen.

To je jedan u nizu projekata koji diže standard ove ustanove, kazala je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar dodajući kako se nadaju da će u budućnosti biti nužno i proširenja ovog doma.

– Karlovačka županija je od 2018. godine u školstvo na području grada Ogulina uložila više od 10 200 000 kuna. Moram istaknuti lijepe projekte, a to je zajednička kotlovnica između Obrtničke i tehničke škole Ogulin i OŠ Ivane Brlić Mažuranić na biomasu u vrijednosti 3200 000 kuna. Završili smo projekt zamjene stolarije u Tehničkoj školi u vrijednosti 1400 000 kuna, sanirali kompletnu elektroinstalaciju u Ivani Brlić Mažuranić, obnovili područnu školu Kučinići, nabavili kombi vozila za osnovne škole i pripremili kompletnu dokumentaciju za prelazak u jednu smjenu Prve osnovne škole u Ogulinu s tri učionice i novom kotlovnicom.

U učeničkom domu borave učenici Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, kazao je ravnatelj Hrvoje Magdić.

– Od ove godine imamo u našoj Gimnaziji novi strukovni program, a to su medicinske sestre i tehničari opće njege gdje smo uspjeli uz pomoć županije i u suradnji s medicinskom školom u Karlovcu osigurati da jedan razred bude na izdvojenoj lokaciji ovdje u našoj školi u Ogulinu. Pozivam sve učenike iz cijele županije i susjednih županija da upisuju svoje programe u Ogulinskim srednjim školama, a Učenički dom nudi doista izvrstan standard.

Ravnateljica Obrtničke i tehničke škole Ogulin Zrinka Ceranić- Jurković, također je potvrdila kako je mnogo učenika ove škole upisano u Učenički dom.

– Pored već postojećih zanimanja nudimo i novo zanimanje od ove godine, a to je Vozač motornog vozila što se pokazalo kao izuzetno dobro zanimanje u ovoj školskoj godini. Nadamo se da ćemo proširivati obrtnička zanimanja koja su potrebna na tržištu rada. Oko 70 posto naših učenika školuje se za deficitarna zanimanja.

U Učeničkom domu Ogulin sada je 46 učenika, najviše ih je iz Karlovačke županije, zatim iz Ličko – senjske, Istarske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

omicron