KABA

Kod Župe Sv. Franje Ksaverskog na Švarči održan blagoslov motora

Već tradicionalno, svake godine održava se blagoslov motora koji prethodi svetom misom kao znak zahvale za uspjšenu moto sezonu, ali i kao znak sjećanja na preminule i poginule motoriste. Jesenski blagoslov održan je kod Župe Sv. Franje Ksaverskog na Švarči.

– Sami bajkeri žele i samostalno zovu s pitanjem: “Kad će blagoslov motora?”. Sve je to davno počelo u našoj zemlji kad je velečasni Pepek iz Bedekovčine počeo u nedjelju poslije Uskrsa, na bijelu nedjelju, slaviti blagoslov motora. Ljudi koji su u prometu uistinu žele pomoć, odnosno, zaštitu s neba. Često se dogodi nepredviđeni događaj i bez srama te straha molimo, izjavio je župnik Duje Kurtović

Motoristi se okupljaju gotovo svakog vikenda, a nerijetko ih spriječi u tome samo loše vrijeme. Postoji niz razloga za vožnju motorima. Neki od njih vrlo su racionalni kao što je niža cijena u usporedbi s automobilom, jeftinije održavanje, praktičnost u velikim gradovima, ali ponajprije, ovi motoristi voze isključivo iz ljubavi prema ovom obliku prijevoznog sredstva.

Na jedinstven način povezali su se motoristi, Župa Sv. Franje Ksaverskog na Švarči i beskućnici na Gazi te su ovim putem pokazali još jedan oblik zajedništva, ljubavi i vjere.