• October 15, 2022
  • Andriana Baćurin
  • 0

Nakon uspješnog proteklog vikenda na brzinskoj veslačkoj regati Zagreb 500 gdje je Veslački klub Korana osvojila 3 zlatne i 2 brončane medalje, 2 četvrta, 1 peto i 2 šesta mjesta, danas su mladi veslači ovog kluba organizirali klupsku regatu na Dubovcu na rijeci Kupi.

– Ova sezona bila je dosta uspješna. Regata u Zagrebu slična je ovoj našoj današnjoj. Veslači koji su cijelu sezonu vježbali stabilno, pokazali su da su i na tim kratkim dionicama uspješni i brzi, ističe Zlatko Katušin, glavni trener u VK Korana

Trener Katušin zadovoljan je s nastupom svojih veslača, a uporan rad urodio je brojnim sportskim plodovima. Ističe da svake godine imaju dvije interne revijalne regate – jedna je na početku proljeća u ožujku ili travnju dok je druga uglavnom u listopadu.

Revijalne regate namijenjene su i mladim veslačima koji su počeli trenirati tijekom ljeta da se uhodaju u natjecateljski ritam i isprobaju svoje tehnike ali i da pokažu što su naučili tijekom treninga.

– Nemamo pauzu. Veslat ćemo sve dok nam vrijeme i vodostaj rijeke to dopuštaju. Promijenit ćemo način rada i počinjemo zimski rad na ergometrima. Ostalo nam je još jedno natjecanje, točnije 12. studenog, a radi se o daljnskoj regati u Zagrebu koja je zapravo prva kriterijska (kontrolna) za reprezentativne posade, dodaje Katušin

Katušin dodaje da je 3. subota u studenom je provjera na ergometrima na 6 km. Radi se po veslačkim centrima, rezultati se objedine i dobije se rang lista sveukupnih rezultata. Rad na ergometrima idealna je vježba za sve razine, od početnika pa sve do profesionalnih sportaša.

Rezultati ove jesenske regate su sljedeći:

1xJMB: 1. Josip Jakšić, 2. Luka Ranitović, 3. Noa Ružić – 1. skupina
1xJMB: 1. Jan Latković, 2. Šime Ravnjak, 3. Franko Seljan – 2 skupina

1xJMB Finale: 1. Josip Jakšić, 2. Jan Latković
2xKMA: 1. Noa Kralj / Leon Opačić, 2. Niko Dropulić/David Mikašinović

1xKMA / KŽA: 1. Ema Hodak, 2. Maks Findrik,

4xG / KMA: 1. Luka Dotlić, Jan Črne, Leo Čuić Oštarčević, Lucija Dropulić korm.
Dario Šabić, 2. Luka Katavić, Dominik Ribić, Lovro Mihailović, Mihael Šutila
Novaković korm. Vinko Božić
1xJMA: 1. Luka Hajdin, 2. Mauro Bauer, 3. Igor Šušnjar

2xJMB: 1. Jan Latković / Josip Jakšić, 2. Šime Ravnjak / Luka Ranitović  3. Franko Seljan / Noa Ružić