KABA

Maro Čujko – Tenisom se bavi tek više od godinu dana, a već je proglašen mladom sportskom nadom

Karlovac sve više postaje grad sporta, a posebice je građanima postao zanimljiv upravo tenis. Sve veći broj djece priključuje se Teniskom klubu Karlovac, a među njima je i Maro Čujko koji niže samo uspjehe uz činjenicu da se tenisom bavi relativno kratko.

– Volim biti u kondiciji i biti s prijateljima na treninzima. Slušamo trenera, ali ponekad ga i malo zezamo. Bavim se tenisom nešto više od godinu dana, a zavolio sam ga putem malih ekrana, otkrio je Maro Čujko iz Teniskog kluba Karlovca

Novak Đoković njegov je idol zbog njegove jednostavnosti. U slobodno vrijeme voli i crtati, a pohađa Osnovnu školu Braće Seljan. Aktivan je na treninzima i voli suradnju s trenerom te s ostalim članovima kluba koje smatra pravim prijateljima. Opisao nam i je što sve mora raditi na svakom treningu.

– U Sloveniji sam bio prvi u crvenom tenisu dok sam u Ogulinu bio prvi u narančastom tenisu, dodaje Maro

U Virovitici je osvojio drugo mjesto na Sportskim igrama mladih, a na međunarodnom turniru Teniske akademije Maje Matevzić u Ljubljani okitio se zlatnim odličjem. U siječnju 2022. godine proglašen je mladom sportskom nadom.

– Na treninzima trčim, pucam strane, serviram i za kraj poene, ističe Maro

Roditelji ga vjerno dovode na treninge i prate na turnirima, a nedugo su mu ostvarili i san. Zajedno su posjetili teren na kojem trenira Novak Đoković gdje je ponosno pozirao i nije skidao osmijeh s lica. Trener Matko Belak ponosan je na njegov svaki uspjeh i vjeruje da je pred njim svjetla budućnost u području tenisa.