KABA

Vozači u Karlovačkoj županiji za vikend nanizali gotovo 200 prekršaja – najpijaniji napuhao 2,75 promila, a najbrži potegao 43 km/h više od dozvoljenog

Na cestama u Karlovačkoj županiji vozači su za vikend nanizali 197 prometnih prekršaja, od kojih je i dalje najčešći prevelika brzina. Nisu im strani ni ostali, od previše alkohola do nekorištenja pojasa.

Pokazali su to rezultati preventivno-represivne akcije što je na području Policijske uprave karlovačke provedena od 28. do 30. listopada u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranja prekršaja.

– Tom prilikom utvrđeno je ukupno 197 prekršaja, a od toga se 26 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 68 na brzinu, 38 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te pet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 29-godišnjeg vozača u Mahićnom, grad Karlovac, a iznosila je 2,75 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 122 km/h na državnoj cesti DC1, na dijelu gdje je ograničenje 80 km/h, objavila je PU karlovačka.