KABA

Karlovac će za ovogodišnje božićne i novogodišnje blagdane imati dva klizališta – Uz “staro”, na Sokolskom, u susjedstvo stiže još jedno

Karlovac će za ovogodišnje božićne i novogodišnje blagdane imati čak dva klizališta. Osim “starog” kraj Sokolskog doma, u blizini će biti otvoreno i novo, “preko puta”: u Šancu, kod Edisona, doznaje Trend.

– Možemo potvrditi da će tijekom održavanja manifestacija “Blagdani u Perivoju 2022.” i “Doček Nove 2023.”, u šancu kod Edisona biti postavljeno klizalište i sanjkalište za djecu manjeg uzrasta, odgovorio nam je na upit Ivan Uđbinac, direktor Mladosti.

Karlovčani će na led moći i prije i poslije tog perioda, naravno, bude li zima hladna.

– Sa zaleđivanjem klizališta započet ćemo 1. prosinca 2022. godine, a početak sezone klizanja ovisi će isključivo, kao i svake godine, o vremenskim uvjetima. Klizanje će u vrijeme Adventa, od 16. do 31. prosinca biti besplatno, kao i prošle godine, naveo je Uđbinac.

Klizalište kraj Sokolskog doma je prošle sezone radilo od 10. prosinca 2021. do 30. siječnja ove godine. U tom je vremenu na njemu bilo 6.918 klizača. No, klizalište je poslovalo s minusom od skoro 100.000 kuna – iz Mladosti navode da je ostvaren ukupan prihod od 169.400 kuna, dok je rashod bio 266.076,29.